PIM Demo Day’24 Şubat’ta MEXT Teknoloji Merkezi’nde Gerçekleşti

Akiş GYO ve Viveka iş birliğiyle düzenlenen Perakende İnovasyon Merkezi Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı, geleceğin enerji, müşteri deneyimi, sürdürülebilirlik ve perakende teknolojileri liderlerini bir araya getirdi. Sektörlerinin önde gelen isimlerden oluşan 10 kişilik jürinin değerlendirmeleri sonucunda Rumitech, Pivony, Counterfake girişimleri ödül almaya hak kazandı.

Akiş GYO markası olan Perakende İnovasyon Merkezi (PİM), perakende sektörünün liderlerini ve geleceğin teknoloji vizyonunu bir araya getirerek önemli bir platforma dönüşüyor.

Akkök Holding’in 2005 yılında kurduğu Akiş GYO ile girişimcilik ekosisteminde stratejik inovasyon danışmanlığı alanında kritik bir role sahip Viveka iş birliğinde düzenlenen PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı’nın demo günü, PivonySCPCondolifePusulaAIUptechlabsVerdantwaveWorkybeCounterfakeKybele’s GardenRumitech girişimlerinin katılımıyla 22 Şubat 2024’te MEXT Teknoloji Merkezi’nde gerçekleşti.

Perakende sektörünün liderleri ve yenilikçi girişimcileri buluştu

Perakende sektöründeki liderler, yenilikçi girişimciler ve yatırımcılar, etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Akkök Holding ve grup şirketlerinin yanı sıra, perakende sektöründen yaklaşık 30 çözüm sağlayıcı da programa destek verdi. Programa katılan 10 ileri aşama girişimci, pazar araştırması, finansal projeksiyon, Pitch Deck ve hikâye anlatımı gibi konularda aldıkları mentorluklarla demo gününe eksiksiz hazırlandılar.

Perakende sektöründe ileri gelen firmalardan ve yatırımcılardan oluşan, aralarında Akkök Holding İcra Başkanı İhsan Gökşin Durusoy, Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cemal Dördüncü, Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, Akiş GYO Genel Müdür Yardımcısı Banuhan Yürükoğlu, Akkök Holding Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Direktörü Mustafa Ozan Hançer, Teknosa CEO’su Sitare Sezgin, Derimod İcra Kurulu Başkanı Murat Zaim, Mentoro Platformu Kurucu Ortağı Başak Tulga Önen, 212 NexT General Partner Gizem Yağız ve Viveka Kurucu Ortağı Barış Okur’un da yer aldığı 10 kişilik jürinin değerlendirmeleri sonucunda güneşten ve rüzgardan elde edilen enerjiyi sürdürülebilir yaşam kaynağına dönüştürmeyi hedefleyen Rumitech, müşteri görüşleri, yorumlar ve şikayetler gibi çok kanallı verileri kullanarak tüketici analizleri gerçekleştiren ve bu sayede müşteri ile marka arasındaki empati boşluğunu kapatmayı hedefleyen müşteri zeka analizi yazılımı Pivony, markaların internet üzerinden satılan sahte ürünleri tespit ederek kaldırılmasını sağlayan yapay zeka tabanlı tam otomatik bir Online Marka Koruma çözümü Counterfake Startuplar’ı ödül almaya hak kazandı.

PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı’nda ilk üçe kalan girişimler Avrupa’nın en büyük Startup ve Teknoloji Etkinliği olan ve 22-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında Paris’te gerçekleşecek Viva Technology etkinliğine katılma fırsatı buldu. Bu ödül sayesinde Rumitech, Pivony ve Counterfake yurtdışında kendilerini tanıtma, uluslararası paydaşlarla fikir alışverişi yapma ve yeni iş birlikleri geliştirme fırsatı buldular.

Gelecek Program İçin Takipte Kalınız ⌛

Geçmiş Program Hakkında

Akiş GYO ve Viveka iş birliğiyle geliştirilen PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı, girişimcilerin liderlik yetkinliklerini geliştirirken, aynı zamanda iş stratejileri, operasyonel verimlilik ve büyüme potansiyeli değerlendirmelerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçti.  Yatırımcı perspektifiyle çok boyutlu bir girişimcilik ağı sağlayan PİM, sürdürülebilir büyüme stratejilerinin kapılarını açıyor. 

Portfolyo Yönetimi

Portfolyo Yönetimi

Finansal Planlama

Finansal Planlama

Büyüme Asistanı

Büyüme Asistanı

Sektörü ne olursa olsun, girişimlerinin doğru büyüme stratejisi ile ölçeklendirilmesi gerektiğini düşünen girişimciler Pim Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı’nda yer aldı. PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı; yatırımcı ilişkilerinden iş stratejilerine, operasyonel verimlilikten büyüme potansiyelinin değerlendirilmesine kadar her adımda girişimlerin yanında yer alarak girişimleri doğru büyüme stratejisine yatırımcı perspektifinden hazırlanmasını amaçlamaktadır.

Program Odak Alanları

Gayrimenkul, Sürdürülebilirlik ve Perakende Teknolojileri

Akiş GYO ve Viveka, PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı kriterlerine uygun girişimlere  150 bin dolara kadar yatırım ve iş validasyon imkanları sunuyor.

Yatırım Programı Genel Kriterleri

• Tercihen perakende ve inşaat sektörlerinde Akiş GYO değer zincirine ve partnerlerine hizmet sunma potansiyeline sahip girişimler.
• Türkiye’de operasyonları olan ve uluslararasılaştırma potansiyeline sahip girişimler.
• Minimum Uygulanabilir Ürüne (MVP) sahip olan ve 1 milyon dolar üzeri yatırım almamış girişimler.
• Müşteri ve iş validasyonu yapmış olan girişimler (ürün/hizmet satışı, demo/POC uygulamaları, stratejik ortaklık vb.).
• MRR ve ARR (minimum 50 bin dolar) elde eden veya traction yakalayan girişimler.

Program kapsamında yatırım dışında seçilecek girişimler için POC süreçleri kapsamında iş validasyonu imkanları da sunuluyor. Bu imkandan yararlanabilmek için ürün/hizmetin inovatif bir Minimum Uygulanabilir Ürüne (MVP) (en azından tamamlanmaya yakın) sahip olması ve iş validasyonu yapmaya hazır olması gerekiyor.

Girişimciler Anlatıyor:
AKİŞ GYO ile Büyüme Yolculuğu

Program Takvimi

Başvurular ve Program Başlangıcı

Ekim 2023

Startup Buluşmaları

Ocak 2024

Yatırıma Hazırlık Programı

Kasım 2023 – Şubat 2024

Yatırımcı Demo Günü

Şubat 2024

Startup Buluşmaları Program Akışı

PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programına Kimler Başvurabilir?

PİM Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı, pazara henüz giriş yapmış büyüme aşamasındaki, daha hızlı ve verimli ticarileşme için kaynak ihtiyacı olan girişimlere yöneliktir. 

PIM Hakkında

Akiş GYO tarafından 2023 yılında kurulan Perakende İnovasyon Merkezi, perakende sektörünün gelişimine katkı sağlayacak, sektöre vizyon katacak girişimleri duyma, duyurma ve destekleme amacı gütmektedir. Proje, 2024 yılında ilk kez Viveka işbirliği ile düzenlenen Yatırıma Hazırlık ve Hızlandırma Programı ile çeşitli girişimleri yatırımcılar ile buluşturmuş, ödül kazanan girişimlere ise ayrıcalıklı olanaklar sunmuştur.

Akiş GYO Hakkında

Akiş GYO, Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım ortaklıklarından biri olarak, Akkök Holding bünyesinde 2005 yılında kurulmuştur. Güçlü portföyü ve yüksek kira getirileriyle, gayrimenkul sektöründeki öncü konumunu sürdürmekte ve ‘Her işimizin temelinde mutluluğunuz var’ ilkesi doğrultusunda, kalitesiyle farklılaşan projelere hayat vermektedir. Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı 2013 yılından bu yana, kısa sürede sektörün en önemli aktörlerinden biri haline gelmiştir.

Sürdürülebilirlik konusunda da alanında öncü konumunu koruyan Akiş GYO, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde en yüksek nota sahip olan GYO ve Refinitiv (LSEG) platformunda ilk 10’a giren ilk ve tek Türk GYO pozisyonundadır. Great Place to Work ve İşte Eşit Kadın sertifikaları ile çalışan mutluluğunu önceliklendiren ve adaletli yaklaşımını korumaktadır.

Bunların yanı sıra Akiş GYO, Türkiye’de finansal kurumlar dışında Sustainable Fitch’ten ESG derecelndirme notu alan tek GYO ve Carbon Disclosure Project (CDP)’de gayrimenkul sektöründe A- Liderlik Seviyesi ile en yüksek nota sahip GYO konumundadır.

Akiş GYO’nun öne çıkan projeleri arasında Acıbadem’de, 80.000 m2 kiralanabilir alan ve 250’ye yakın markaya ev sahipliği yapan, açıldığı günden bu yana Türkiye’nin önde gelen alışveriş merkezlerinden olan Akasya ve Esenyurt’ta, geniş bir alanda yüzlerce marka ve etkinlikle öncü konumunu koruyan Akbatı alışveriş merkezleri yer almaktadır. Şirket aynı zamanda Bağdat Caddesi’nde yer alan Boyner binasının da sahibidir.

Sektördeki etkin konumunu, cadde mağazacılığına yönelik sürdürülebilir ve inovatif yaklaşımları ve sürekli değişen eğilimlere ayak uydurabilme yeteneği ile sağlamlaştıran Akiş GYO, gelecekte de gayrimenkul sektöründe, doğru zamanda ve doğru lokasyonda, yeni trendler yaratan projelerle fark yaratmaya devam ediyor.

FAQ

Sıkça Sorulan Sorular

Program hakkında sıkça sorulan sorulara buradan ulaşabilirsiniz. Buradaki sorular harici sorunuz var ise bizimle ileişime geçmekten çekinmeyin!

Programa nasıl başvurabilirim?

Program başvuruları sona ermiştir. Gelecek programlar için takipte kalınız.

Program hangi tarihler arasında gerçekleşiyor?

Program başvuruları Ekim ayında başlamış ve program Şubat ayında gerçekleşen Demo Day ile sona ermiştir. Gelecek program tarihleri için takipte kalınız.

Programa kimler başvurabilir?

Yatırım alma potansiyeline sahip teknoloji tabanlı post-product startuplar programa başvurabilir.

Girişim değerlendirmeleri ne şekilde yapılıyor?

Başvuru yapan girişimlerin sahip oldukları teknoloji kapasiteleri tanımlanan ihtiyaç alanları ve inovasyon temaları kapsamında Viveka program ekibi ve Akiş GYO  yetkilileri ile değerlendirilecektir.

Bizimle iletişime geçin!

Copyright: © 2024 Akiş GYO Tüm Hakkı Saklıdır.